Terug naar boven
Over mij

Over mij

Wat ben ik blij dat ik Body Stress Release heb leren kennen! Het heeft me al zo veel gebracht, ik sta er soms nog versteld van. Ik ben zelf zo goed als verlost van allerlei klachten – in mijn puberteit is een vergroeiing aan mijn rug geconstateerd, waarna ik lange tijd een korset heb moeten dragen. Dat heeft zowel fysiek als emotioneel een behoorlijke impact gehad. Niet voor niets bezocht ik dan ook regelmatig een therapeut om mijn rugpijn te laten behandelen.
In 2007 leerde ik via mijn zus over Body Stress Release. Het traject dat ik volgde was niet altijd eenvoudig, maar vandaag de dag kan ik zeggen dat ik meestal pijnvrij ben. Daarnaast ben ik me door BSR veel meer bewust geworden of en wanneer ik over mijn grenzen ga. Ik heb mijn lichaam beter leren kennen!

In 2008 heb ik met mijn gezin een reis van 4 maanden gemaakt door Zuid-Afrika en Namibië. Daarvoor had ik mijn werk als communicatieadviseur opgezegd. Bij thuiskomst heb ik een nieuwe baan gezocht, maar al snel voelde ik dat het tijd werd voor iets anders. Maar wat? Op een donderdagmiddag in de bus naar huis viel het bekende kwartje: zou ik een Body Stress Release-practitioner kunnen worden? Deze prachtige techniek, waar ik zelf zoveel baat bij heb, verdiende een groter publiek. En wat is er mooier dan met je handen werken en mensen blij maken?

April 2010 was het zover: mijn vertrek naar Wilderness, Zuid-Afrika, om te studeren aan de Body Stress Release Academy. Huis en haard verlaten om op een bijzondere plek iets heel nieuws te leren. Het was een geweldige tijd. Ik heb geleerd, gelachen, gehuild en veel bijP1020598zondere mensen leren kennen. Met trots heb ik dan ook mijn diploma in ontvangst genomen. In 2021 heb ik het diploma CoachCounselor behaald aan de Nederlandse Academie voor Psychotherapie.

Graag heet ik je van harte welkom in mijn praktijk,
Body Stress Release Waterland!

Inmiddels werkt ook mijn man, Kees Ruijer, in de praktijk. Hij volgde de BSR-opleiding in Zuid-Afrika in 2013.